Network Marketing Nedir ?

Network marketing sistemiyim ben diye yazmışlar zaten heryere.

Şimdi Network Marketin' gi duyar duymaz üçkağıtcı bunlar diye yazan bir sürü insan var internette.

Network Marketing bir kelime. İnternetten ürün pazarlamak demek. Bir mal üzerine kar koyup satılır. Bu ticarettir.    Bu ticaret işinin yöntemleri vardır;

Semt pazarında tezgahta yapılır. Yüz yüze satış. Haftanın bir günü. Tezgah kur topla vs. özellikleri vardır.

Dükkandan satış. Dükkan kirası. Haftanın her günü. Eleman çalıştır. gibi özellikleri vardır.

Bir malın satışı için temel özellikleri bariz şekilde birbirinden ayrılan 20-30 yol vardır herhalde dünyada.

Hepsinin tek ortak yönü bir malın kar konup başkasına satılması.

Mal yerine hizmet olabilir. Satış şekli insanla olur otomatik bir sistemde olur. Değişir gider.

Network marketing bu ticaret yöntemlerinden bir tanesi.

İnternetten ulaşılan insanlara satış yapılacak. Satış işi bir siteme göre yapılacak. İlk satanlar zamanla yükü


yeni gelenlere devredecek. Satış çabası ile başlayan iş zamanla tanıtım çabasına dönüşecek. İlk girişte satışa motor güç olmak için sistemin en gerekli yönü olarak mutlaka bir ödeme yapılacak.

Bütün networkler böyle çalışır. Böyle çalışmak zorunda. Adı network olan bir şeyin pazarcı tezgahından farkı yok ticaret açısından. Biri düz tornavida biri yıldız tornavida bir diğeri şarjlı tornavida. Hepsi de vida açar. Ucu ilk vidada kırılanı vardır. Senelerce babadan oğula geçeni. Çok fonksiyonlu olduğu halde hiç bir işe yaramayanı vardır tek parcada her işe yarayanı vardır.

Pazardaki tezgahçılarında üçkağıtcısı vardır, dürüstü vardır. Kötü malı iyi gibi göstereni vardır. Elletmeyeni vardır seçtireni vardır. Ertesi gün yerinde yeller eseni vardır senelerce aynı noktada satış yapanı.

Networkün bazı özellikleri üçkağıtcıları cezbeder.

Üç kuruş para kazanma hevesindeki çekingen insanlardan giriş parası almak kolaydır. Umuda para öderler. Sonunu veya biraz ilerisini görmedikleri halde başkalarının bildiğini farzedip gereksiz bir güven duyarlar.

İnternet ortamında görkemli ve etkileyici sunumlar hazırlamak masrafsızdır. Dekorasyonlu magazalar seminer salonları özel etkinlikler için masraf gerekir. Oysa bir çok kişi sadece sanal ortam sunumlarıyla kolayca etkilenebilir. Bu yeterli olabilir. (Öyleyse masrafa girmiş networkler biraz daha güvenilir olabilir)

Sisteme ödeme yapana kişiye çalışmayacak bir sistemi yutturmak kolaydır. Sen beceremedin demek bu insanların çoğunu susturur. Zaten az olan kendine güveni ve zaten az olan piyasa bilgisi kişinin kolayca sindirilmesini mümkün kılar.

Bu unsurları kullanmanın bir masrafı olmadığından ve sistemi analiz etme yeteneği kısıtlı para vermeye hazır bir sürü insan piyasada dolaştığından üç kağıtcıların en çok başvurduğu yollardan biri de network sistemleri kurmaktır.


Bu durum harika pazarlama yollarından biri olan network sistemini baltalar insanların gözünde. Bir siteme girerken kendi aklınızla işi çözmeniz gerek. Kazandıran güzel olan bir çok kişiye faydası dokunabilecek bir sitemden yararlanacaksanız eğer.

Yeri yurdu belirsiz, sattığı malın üreticisi kaynağı belirsiz, ileriye dönük harcanmış yatırım parası gözlenemeyen, çalışan kadrosu muallak, bütün yöntem ve metodlar söze dayalı yazılı evrağı az veya kendine hiç dokunmayan basit sözleşmeler şeklinde olan sistemler muhtemelen sizi fazla önemsemeyen sistemlerdir. Tamamen üçkağıtcı olamasa bile. Uzak durmalısınız.

Flexcom bir network marketing.

Bir para ödeyip gireceksiniz. İlk başta satış yapıp bir liderlik makamıo elde edeceksiniz. Sonra sistemi tanıtmaya yeni üye bulmaya çalışacak satışa ağırlık vermeyi bırakacaksınız. En son ulaşacağınız nokta kendi adına satış için tırmalayanlardan sizin adınıza yatan paraları kazanırken sistemin gelişmesiyle ilgili uzman personel gibi çalışmayı sürdüreceksiniz.

Yada belli bir seviyedeki yerinizi koruyacak kadar çaba gösterip kazancınızı belli bir seviyede tutacaksınız.

Bütün networkler sistem olarak birbirinin aynısıdır. Ama hangisi siz odaklı ciddi çalışır hangisi kendini düşünür bunu bilemeyiz.

Flexcomu ilk defa duydum. Videosu güzeldi. Bir güven duygusu oluşturmadı. Videonun yönlendirdiği blog sayfası hem iyi değildi hem de zaten oluşmamış olan güven duygusunun yeni kurulan ne idiğü belirsiz bir marketin işi dememize sebep oldu. Benim ilk analizim budur.

Sistem belki iyidir ama kendine üye toplamaya çalışan bu kişiler iyi bir sunum yolu bulamamışlar demek ki.  Sistemine dahil ettiği kişilere iyi tanıtım yolları göstermek ve bazı kötü tanıtım yollarının önünü tıkamakta  sistemi kullanan firmanın sahip olması gereken bir özellik.  Bu firma bu konuda çok iyi değil anlaşılan.

    15/05/20121  13 : 30 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın. 




1 yorum:

  1. Maalesef Türkiye'de network adı altında tamamen kendi ceplerini doldurmak isteyen insanların kurduğu sistemlerde networku yanlış anlayarak kayboluyorlar.Yıllardır avon,herbalife,amwayin hep ik 3'te yer almasının nedeni kaliteli ürünlerle normal fiyatlarla sistemli çalışma ile buralara kadar gelmesidir.Yani network marketingin en başarılı olduğu sistemler fiziksel ürünlerle insanlara direkt yapılan sistemli çalışmalardır.

    YanıtlaSil