Site Editörlerine/ Yazarlarına Arz Olunur

Bu sitede bu tarz bir resim yok zaten siz de başka bir siteden söz ediyorsunuz. Sigara içen birinin özellikle dışarıda açık havada bile başkasına zarar vermemesi gerek bu doğru. Kaldırımda yürürken önümdeki adamın dumanı bana gelirse bundan hiç hoşlanmıyorum. Bir o duman onun dumanı dumanına sahip olması gerek, iki o anda sigara içmiyorum duman solumak istemiyorum, üç sigara içsem bile dumanı kendi sigaramdan çekmek isterim. Kapalı yerde içen zaten artık kanunen suçlu durumda.

Ancak sigara bir özgürlüktür. Her yerde satılıyor. Yasakları kimse uygulamıyor. Yakında iyice yalama olacak. Bu iş şuna benziyor ; çocuğa bir oyuncak davul alıyorsun sonra evde onu çaldıkça gürültü etti diye ona kızıyorsun.

Sigaranın zararları ile ilgili ipe sapa gelmez kimsenin içine işlemez reklamsal boyutu saçmanın basitliğin uç
noktalarında dans eden afişlerden başka bir şey yok. Bunun zararlı olduğunu zaten içende biliyor. Demekki sigarayı içirten başka bir şeyler var. Dert tasa değil daha başka bir şeyler. . .

Ülkemizde spor çok geri planda. Eşofmanı çekip koşan birine ilgiyle bakan gözler yüzlerce. Bir spor salonu açmak isteyene 1100 adet engel var. Hava çok kirli. İnsan sağlığı üzerine ciddi bir hassasiyet yok. Örneğin içi kimyasal dolu bir ürün çocuğu tek büyüten unsur gibi her gece reklamlarda. Et süt yumurtadan bahseden yok. Kaldırımdaki yayaya çarpan sürücü için hayat sekteye uğruyorsada bitmiyor. Lağım çukuruna düşüp ölen çocuklar için milyonlarca lira tazminat ödemeye kimse mahkum olmuyor. Bir günde 10 bebek bile ölse bir doğumhanede her şey aynen devam ediyor.

Böyle bir hassasiyetsizlik ve cehalet ortamında sigaraya gösterilen hassasiyetin insan sağlığı yüzünden olduğunu sanmıyor sanamıyorum....

Bir görevli yolda yanıma gelip sigaranın külünü yere atma dese yadırgarım doğrusu . . . Hemen yanımdan yere tükürerek yoluna devam eden adamın durumuyla ilgili bir kanun mu çıkması gerek ? Cahilmiyiz bu kadar ?

Yukarıdaki gence bu noktada hak vermek gerekiyor ikinci sigarısını yakada bilirdi gene bir parça efendilik kalmış içinde demekki !!!

31/08/2008 :  15:30:30 da yazıldı. Bu yazının yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder