Organik Yarasa Gübresi

Tek toynaklı idrarının farkı nedir bilmem ama idrar acil veya müşkül durumlarda bazı faydalara sebep olabilen bir şeydir. Dağda suyu bitmiş aracın radyatöründe iş görür mesela. Büyük miktarda suyun içinde çözünmüş üredir. Üre Azotlu bir bileşiktir. Proteinin yapı taşı desek yada ilkel hali desek çokda yanlış olmaz. Bitkiler üre ile gübrelenir. Şeker gübresi denen şey üredir. İdrardaki ürenin işlemden geçirilip toz hale getirilmiş halidir. Bitkiye faydalı olduğu hatta bitkinin temel besinlerinden biri olduğu kesin.

Bir hristiyan mezhebinde sabah yapılan ilk idrarın içildiği bir durum var mesela. Günün ilk idrarını basbayağı içiyorlar. Bu halen güncel yaşanmakta olan bir durum.
Uzakdoğuda gergedan idrarı ticari olarak satılıyor. Ama satıcılar hep yokluk içindeki insanlar olduğundan suni bir şey mi, kendi idrarlarımı yoksa gerçekten gergedan idrarı mı bilinmesi pek mümkün değil.


Eminim at ve benzeri hayvanların idrarının da makbul olduğu bir kültür veya anlayış vardır dünyada.

İdrar içerek zehirlenme yada ciddi zararlı bir durum yaşamak mümkün değil. İdrarın tek kusuru içinde ciddi miktarda bakteri, virüs taşıyabilmesi. İdrarla bolca mikrop almak mümkün. Hatta kendi idrarınızla bile hastalanabilirsiniz. Böbrek ve ilerisinde durduğunda ciddi bir zararı olmayan kendi mikrobunuz, ağızdan alınıp yemek borusu, akciğer kapağı, mide, ince bağırsak, kalın bağırsak bölgelerine ulaşabilme imkanı bulduğunda çok ciddi haslalıklara sebebiyet verebilir.

Tıbbi açıdan her hangi bir tür idrarı içerek sağlanacak faydanın ancak psikolojik bir yanı olduğunu düşünürüm. Denizin ortasında mahsur kalan adamın idrarını içmesi deniz suyu içmesinden daha iyi olur. Biraz daha uzun yaşar. Deniz suyu tuz dengesini hemen bozacağından hızlı ölüm gerçekleşir. Çölde kalan adam da idrara başvurabilir yaşamak için. Ama ortada akan bir çeşme varken sırf sağlık için idrara başvurmak bence makul bir iş değil.

Yani idrarla elde edilecek faydanın mutlaka çok daha sıhhi bir başka yolu vardır.

Bu konuda bir pazar ancak karaborsada olabilir. Ya da belki yatırım yapıp mamül hale getirilirse belki. Bunun içinde kesin fayda bilgilerine ulaşmak gerekir. Öyle kesin bir bilgim yok.

 04/04/2012   01:59 de yazıldı.  Bu yazının bulunduğu orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder