Evde Çalışanlar İçin Vergi Muafiyeti

Alıntı Yapılan Metin:
Resmi Gazete No 26509 Tarihi 01/05/2007

5615 sayılı Kanun 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu 9 uncu madde 1inci fıkra 6 numaralı bendi,


Evlerde kullanılan dikiş, nakış, mutfak robotu, ütü ve benzeri makine ve aletler hariç olmak üzere, muharrik kuvvet kullanmamak ve dışarıdan işçi almamak şartıyla; oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, dokuma mamûlleri, kırpıntı deriden üretilen mamûller, örgü, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, pul, payet, boncuk işleme, tığ örgü işleri, ip ve urganları, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri işyeri açmaksızın satanlar. Bu ürünlerin, pazar takibi suretiyle satılması ile ticarî, ziraî veya meslekî faaliyetleri dolayısıyla gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların düzenledikleri hariç olmak üzere; düzenlenen kermes, festival, panayır ile kamu kurum ve kuruluşlarınca geçici olarak belirlenen yerlerde satılması muaflıktan faydalanmaya engel değildir."



Aradığınız kanun budur.

İnternet sitesi muharrik kuvvete girmiyorsa (ki girmez, araçla satış kasdediliyor)   ve durumunuzu bozan başka bir unsur yoksa gelir vergisinden muafsınız demektir. Vergi dairesine vergiden

 muaftır yazısı için müracat etmek ve yazıyı almak yeterli. Kimlik, ikametkah ve başka gelir ve mal olmadığının beyanı gibi evraklar lazım olur.

Ancak kanunun hiç bir yerinde satış yapılabilecek yerler açıklamasında internet sitesi geçmiyor.

Gene de bu bir yorum. Yetkili uzman görüşü gerekir. En yetkili uzman ilgili vergi dairesindeki memurdur.

18/03/2012 :  06:19:58 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder