Evde Çalışanlar İçin Vergi Muafiyeti


Bu durumda adresiniz önemli. Dediğiniz gibi olur teknik olarak ama eviniz bu işe uygun değilse olduramazsınız.

Birincisi bir muhasebeci arkadaşınız tanıdığınız birileriniz bulacaksınız. Yani size samimi şekilde yaklaşacak birileri lazım. Muhasebeciye mutlaka ihtiyacınız var.

Evin adresinin girdiği vergi dairesine gidip mükellef olacaksınız. Bir dilekce ile bir günde.

Ev adresini işyeri adresi olarak göstereceksiniz. Evin bir odasını beyan ettiğiniz işe göre düzenleyeceksiniz. Bir masa, bilgisayar, telefon, satıştaki ürünler gibi şeyler bu odada olacak. gelen memurun bu işin bu odada yapılabikleceğine ikne olması lazım. Her ilde birbirinden değişik enteresan memurlar vardır. Her şey yolunda gidedebilir, memur olayı pratik gerçeklere ve kanunlara gayet uygun şekilde anlayadabilir, masanın şekline,

pencerenin perdesine bile takıladabilir. Biz normal şartlarda düşünüp odanın uygun olduğunu düşünürsek bu sefer evin adresi konumu işin içine girer.

Bazı yerlerde özellikle bayan iş girişimciler için şartları kolaylaştırıp ince eleyip sıkı dokumuyorlar, bazı yerlerde evin nisbeten bir ticaret bölgesinde olmasını arzu edip onay vermiyorlar.

Mükellef olmak için bir iki cilt fatura bastırmanız lazım. Yazar kasa ile işiniz olmadığından yazar kasasız bir mükellefiyet seçmeniz lazım. Bunları muhasebeci söyler zaten.

Evde yapılacak imalat işlerinin internetten satışında sizden bir işletme ruhsatı isterlermi bilmiyorum. Sanki gerek yokmuş gibi görünüyor. Sanıyorum bir de meslek odasına kayıt olmanız gerekiyor. El işleri ile ilgili bir meslek odası mutlaka vardır.

Evin bir odasını açılış için düzenledikten sonra vergi dairesinden bir memur gelip açılış verecek. Ondan sonra satış yapar fatura kesersiniz. Kargo ile mal yollayacağınızdan bir de irsaliye bastırmanız lazım.

Fazla bir prosedürü yok aslında. Kolayca ve çok ucuza yapılır bir iş.

Kabaca bildiklerim bunlar.

Başarılar dileriz.

14/03/2012 :  20:48:21 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder