Tam da İşmi Kuracaktınız, Durumunuzu Gözden Geçirin

Çinliler ayrı bir dert. Nüfus fazlalığı hep işlerine yarıyor. Bir konuda karar verirlerse önlerinde durmak pek mümkün değil. Örneğin 10 yıl önce yıllardır yerinde duran karton fiyatı bir kaç ayın içinde 5 misli arttı. Çünkü Çinliler bütün hurda kağıtları toplamaya başladı. Karton %90 hurda kağıt %10 selülözden yapılır. Çoğunu selülözden yapmaya kalkarsan fiyat beşe katlanır. Kimse tahmin etmemişti. Elinde tesadüfen kağıt stoğu bulunan malını satmayı becerememiş bir çok esnaf bir anda zengin oldu.

Çinliler para piyasası ile direk oynamıyor. Para Amerikalıların işi. Çinliler ekmekle oynuyor. Araba lastiği ile oynuyor. Bir çok sektörün hammaddesi ile oynuyor. Yani Amerika gibi bütün piyasayı hedef almak yerine nokta atışları yapıyor. Ama o nokta atışlarının herbirinde dünyanın dört bir yanında bir çok sektör batıyor veya çıkıyor. Bu da Amerikanın para hakimiyeti ile dalga geçmek oluyor. Dünya aslında bir Çin - Amerika soyut savaşını bilfiil yaşıyor. Dünyadaki her yaşayan 4 kişiden birinin Çinli olduğunu ve aç olduklarını unutmayalım. İpin ucunu bir günlüğüne bıraksalar aç kalırlar ölürler. Bu yüzden çok hırslı bir savaş bu.

Bu kadarına kafa yormak biz aciz kulların işi değil. Benim tek bildiğim aç kalmamak için iş çarklarının dönmeye devam edeceği ama en kazançlı işin hiç bir zaman iş yapmak olmayacağı. Değeri artan sempatik bir obje gerekli. Bu da ancak altın olabilir.

21/07/2009  18:48:58 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.  


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder