Ne Satsam Kar Ederim Mi Demiştiniz ?

Şimdi bir televizyon fabrikası kuralım desem herkes nasıl satacaksın astarı yüzünden pahalı olur şeklinde olumsuz yorumlar yapacak. Evet oturulan yumuşak zeminden olmaz demek dünyanın en zevkli işlerinden biri. (tamam belki ikinci sıradadır kabul !! )

Vestelin başındakiler , fikir babaları , sermaye koyanlar bu olumsuz yorum sahiplerinden daha az vizyona sahip demek ki.

Uzakdoğuya yaptırmak varken neden bu kadar adamı istihdam ettiklerine akıl sır ermez. Paraları çok zahir.

Agromed veya Dizayn grup yöneticileri deli demek ki. Bu firmalardan


birinin hedef pazarı da gayet doygun İngilizler üstelik ! Ukrayna ya , Rusya ya , Türki devletlere kolayca satmak dururken adamlar İngiltereyi seçmişler. Ne kadar garip. Buradaki parasına para katmış artık vaktini internete yorumlar yaparak harcayan misyon sahibi dış ticaret uzmanlarına kolaylıkla olmaz iş gibi gelen bu ticareti yapmaya çalışmışlar. Dengesizler demek ki. Ülkelerinide düşünmüyorlar boşa kürek çekiyorlar. Bu ticaretin olamayacağını akıl edemiyorlar. Hayret ki ne hayret. Oysa onlar bu ticaretleri yapmasalar ne güzel olacak. Otur plastik borunu üret sat domates seraları kurmakta nereden çıktı ? Satılmaz ki, herkes bilir satılamayacağını. Neden böyle saçma bir üretim yapıyorlar ki ? Neden Kumluca da ki bütün seralar topraksıza dönüp domates ticaretine giriyorlar ki ? Seneye hepsi batacak haberleri yok. Seneye o bölgedeki seralar tam ikiye katlanmak yerine hepsi acele kapanacak. Mantıken öyle olması gerek. Bu ürün kimseye satılamadığına göre . . .

Şu anda Avrupanın en çok domates üreten ülkesi olmuş bir ülkede yaşamaktasınız. Türkiye nin neyine ? Akan suları seyretmek dururken.

Devlet baba da da bir akılsızlık var. Al ben sana bedava para vereyim, üstüne sende koy gücün yettiğince yurt dışına bir şeyler üret sat diyor. Sonra bana geri ödeme de yapma. Akıl fikir yok bu devlet te, hadi bizim devlette yok acaba avrupada da mı yok. Çünkü bu hibe paralarının yarısından fazlasını Avrupa ülkeleri karşılıyor. Al diyor vatandaşına ver bir şeyler üretip bize satsın. Yok çıkılmaz bu işin içinden olmayacak dualara amin diyor bu bizim devlet ve Avrupalılar. Beceremeyecek insanlara iş yapın diyorlar.

Allahtan üç beş tane de olsa vizyon sahibi iş adamı var bu ülkede de kullanıyorlar bu paraları. Dünyaya örnek tesisler kuruyorlar. Geç bile olsa....


Su akar güldür güldür Gelde yar beni güldür . . . . . . . . . . . . . . .

06/01/2009 :  22:56:03 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder