Bir Trafik Kazası

Dün dükkanımın önünde bir kaza oldu. Yeni model otomatik vites bir araç sadece 10km hızla gitmenin mümkün olduğu bir dar yolun sonunda sola dönmek üzereyken umulmadık bir şey yaptı. Sonuçları çok vahimdi. Ancak aklıma hayalime sığmayacak birkaç vahim hata da beraberinde geldi.

Yol işlek bir ara sokak, direk büyük bir ana yola şehrin en merkezi yerine çıkıyor. Genişliği 6 metre ancak ve yolun sağ tarafı araç parkı için uygun bu yüzden yol boyu sıralı araç var. Karınca gibi yayanın olduğu bir yol. Yolun sol tarafında ise küçük restoranlarlar var bazılarının önünde tek masa ve oturanlar var. İftara 1 saat
kalmış durunda. Sol köşedeki son dükkan bir abone merkezi. Yoldaki araçlar yürüme hızı ile sola ya da sağa dönmek üzere yolun başına doğru ilerliyorlar. Biz yolun en sonundayız ve sağdayız.

Yolun bitimine ulaşmış baştan üçüncü araç , sürücüsü yaşlı bir amca yanında yaşlı hanımı.

Amca yarım saat önce 20 metre uzaklıktaki bir dükkandan yeni bir ayakkabı almış. Arabasına binip iftarını açmak üzere eşiyle birlikte eve doğru yola çıkmış. Yavaş yavaş ana yola doğru ilerliyor. Aracı otomatik vites amcada artık açıkmış biraz gergin o yaşında var olan yetiler biraz zayıflamış ama aracı ve kendisiyle gurur duyuyor muhtemelen.

2 bayan ekmek almışlar sıcak sıcak , birazda alış veriş yapmışlar iftara az kalmış artık evlerine gidip sofrayı hazırlama vakti yaklaşmış. Ana yoldan bizim yola sol kaldırımdan yenice ayak basmışlar. Bir kaç metre ileride masada oturan insanlar var. Yol kalabalık. İnsanların ve masaların arasından ancak bir kişinin geçebileceği kadar aralıklardan geçip gidecekler. Evlerine ulaşacaklar . . .

Ama amca yeni ayakkkabısına henüz alışamamış. Gaza ve frene basarken rahatsız. Araç Drive konumunda 1. viteste. Zaten arabası otomatik olunca sadece frene basıyor ayağını kaldırınca araba yavaş yavaş ilerliyor.

Dura kalka yolun sonuna doğru ilerliyor. Fakat dönüşe 3. araç konumuna ulaştığında amca önündeki araç iyice yavaşlayıp durunca tekrar frene dokunuyor hafifce durayım bekleyeyim diye. Ama ayağında hissiyat yok neye bastığının tam olarak farkında değil yıllardır giydiği ayakkabı ayağında değil ve son bastığı fren de değil !!!

Araba hışımla fırlıyor. Amcanın ne olduğunu anlaması tepki vermesi için saniyeden az zamanı var ancak amcanın bu yaşta böyle bir özelliği yok. Panikle direksiyon sola kırılıyor ve kaldırıma çıkılıyor masalar oturanlar devrilerek 15 metre kadar ilerleniyor. İnsanlar aracın darbesiyle sağa sola fırlıyor. Son çarptığı bayan 7 metre ileride yola seriliyor. Abone merkezinin vitrinine soldan vurulan sert bir darbe aracın burnunu sağa doğru çevirip sağ ön tekerleğini kaldırımdan yola inecek kadar sektiriyor ve araç büyük kısmı hala kaldırımda olarak duruyor artık.

Yola fırlayan hanımın yanındaki diğer bayan aracın darbesiyle sağa sola saçılan insanlar kadar şanşlı değil !? Ne yazıkki o aracın altına giriyor. Biraz önce alınan sıcak ekmekler bile aracın altında değil oysaki.

Saniyeler içinde insanlar aracı sağ yanından tutup kaldırıyor. Amca ve eşi teyze hala aracın içinde. Bayan aracın altından çıkarılıyor. Zaten orada bulunan polisler halkı yaklaştırmıyor bayanı gene orada bulunan doktor olan birkaç kişi kontrol etmeye başlıyor. 5 dakika işçinde bir ambulans ters yollara girerek o trafikte kaza yerine ulaşıyor.

Nedense hiç acele etmiyorlar. Ben önce içimden onları eleştiriyorum. Kadıncağızın belki saniyeleri bile kritikken neden böyle ağırdan alıyorlar diyorum. Diğer bayan yürüyemiyor ama kendinde fakat ambulansa arkadaşının yanına girmeyi reddediyor o sırada bayılıyor. Başka bir araçla hastaneye doğru yola çıkıyor o da.

Aracın altından çıkan bayanın sağ bacağı kötü durumda durması gerektiği gibi değilde bir garip duruyor. Bu bayanın ilk anda öldüğünü öğreniyoruz sonradan.

Ardında bölgeye bir ambulans daha gelip gidiyor. Hasarlı araçlar yoldan çekiliyor. Park halindeki araçlar kaldırılıp yol iyice açılıyor böylece dar yolda gerideki araçlarında iftar vakti neden bu kadar sıkışık olduğunu bilmedikleri trafik yüzünden krize girmeleri önlenmiş oluyor.

Amca kaza yapmış arabasını biraz ileriye park ediyor polisin direktifi ile !!! 20 dakika sonra da ölümlü kaza yapmış yeni ayakkabılı ve oruç bir yaşlı bir amca olarak aracını karakola götürmek üzere yola çıkıyor !!! Kızgın ve atik bir kullanımla, yanımdan geçip gidiyor hayretle bakıyorum inşallah karakol yolunda başına başka bir şey daha gelmez diyorum . . .

28/09/2008 :  05:15:58  de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder