Dünyanın En Gerçekci Kaza Testini Biz Yaptık


Artık filika halatları koparsa kimse ölmeyecek.
Çünkü yapılabilecek en gerçek hatta gerçeğinden bile daha gerçek kaza testini yaptık.

Emniyet kemerleri bağlı, bazıları yüzme dahi bilmeyen, sırtlarıda can yeleği, test işcilerini !? üstü kapalı bir filikaya oturtup halatını koparırsanız ne olur??
Filika denize ters olarak düşer, camları kırılır, işciler birbirini ezer, bazılarının emniyet
kemeri açılmaz, çıkış kapısı filikanın bir ucunda ve tektir, filika 15 saniye içinde suyla dolup nefes alacak yer kalmaz.
İşte bu durumdan sağ kurtulmak ne derecede mümkündür?
Ters dönen filikanın çıkış kapısı artık suyun altındadır , üstünüzde can yeleği takılı olduğu için suya batıp kapıdan çıkamazsınız. Gergin durumda olan emniyet kemeri kendiliğinden kopmadı ise elle açamazsınız, içeride su dolu olduğu ve kaldıysa biraz hava boşluğu o da ayak ucunuzda olduğundan nefes alma şansınızda kalmamıştır.

Milyon doları olan bir tersane sahibi 19 işçisini böyle bir teste canlı soktu. Sonuçta 19 kişinin ki biride testin sorumlusu mühendis 3 fire ile kurtuldu. Demekki böyle bir kazada ölme ihtimali %12 testin sonucu bu !!
Suni kazalar oluşturup test mankenleri ve sensörler yardımıyla ölüm ihtimalini en aza indirmeye çalışan akılsız üretici ve ar-ge ci kuruluşlara duyurulur. Bu kazanın sonuçlarını kaydedin binlerce dolar harcamadan sizin yerinize test ettik. Artık bir filikada nasıl değişiklikler yapacağınızı biliyorsunuz.
İstermisiniz bu tersanenin sahibi bu ar-ge cilerden bir de telif hakkı istesin.

Discovery kanalına gerek yok bizim ülkede şöyle bir gezin büyük atölyeleri her an her dakika böyle canlı testlere şahit oluyorsunuz.

Bakanlar , araştırma - soruşturma kuruluşları inceliyor raporlar hazırlıyor.

Yolda annesinin elinden tutup yürüyen bir çocuk kayıp yolun ortasındaki bir lağım çukuruna düşebiliyor.
Filikanın testi işcilerle yapılabiliyor. Ama insanlar neden öldü bir türlü bulunamıyor , bunu nasıl bulamazlar? Bir işletmenin böyle kazalara imkan vermeyecek tedbirler alması , o işletmenin kazancını mı yok eder? İşe engel mi olur ? Hiç biri olmaz biraz dikkat edip biraz kurala uymak gerek hepsi bu .
Bu sadece aptal olmakla açıklanabilir.

Ne dersiniz ??





Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı - TGRT
Kaza, GİSAN Tersanesi'nde yer alan ve "Galata" adlı bir firmaya ait olan 12 bin 500 grostonluk tankerin filikasında, işçilerin de bulunduğu kişilerce ağırlık denemesi anlamına gelen "klas kontrolü" yapılırken meydana geldi. Filikanın denize doğru indirilip kaldırılması sırısında filikanın halatları koptu. Filikanın denize sert bir biçimde düşmesi sonucu, 19 işçi sulara gömüldü. Filikanın ters dönmesi sonucu işçilerden Emrah Varoğlu, Ramazan Ergün ve Ramazan Çetinkaya, boğulma ya da ezilme sonucu hayatını kaybetti. Kazada yaralanan ve aralarında sorumlu bir mühendisinde bulunduğu 16 işçi ise çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Limter-İş Genel Başkanı Cem Dinç, filikanın ters dönmesi sonucu işçilerin denize düştüklerini belirterek, "Filika düşerken camları da kırılıyor. Düşme sırasında işçiler birbirlerini eziyorlar, o anda içeriye su doluyor" dedi. Dinç, işçilerin bu sırada öldüklerini bildirdi ve olayda insanların adeta kobay olarak kullanıldıklarını öne sürerek, olaya tepki gösterdi.


11/08/2008 :  23:59:08 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder