Para Nedir ??

Para topluma hizmet verdiğinize dair bir belgedir.

İlk çağlardan beri bir biçimde değiş-tokuş vardı. Sonra değiş-tokuş yönteminin zorluklarından kurtulmak için parayı icad ettik.

Herkes içinde yaşadığı topluma bir hizmet götürerek katkıda bulunur. Bunun göstergesidir para. Ancak zamanla, binlerce yıl içerisinde insanoğlu başka hiçbir konuda gösteremediği kadar çok soyutlama becerisini para konusunda göstermiştir. Böylece hisse senetleri, faiz, paranın da mal ve hizmet gibi bir ürün haline gelmesi gibi abukluklar doğmuştur.

Gezegenimizde birbirimizi yiyor oluşumuzun iki büyük nedeninden biri olan para, günümüzde nesnellik değerini
neredeyse tamamen kaybetmiş, topluma hizmet götürmüş olmanın belgesi olmak yerine sihirbazların şapkadan çıkardığı tavşan haline gelmiştir.

Ayrıca para günümüzde birşeyler satın almak için kullanılan bir araç olmaktan çıkmış, tek tanrılı bir din halini almış, dünyanın en soyut kavramı olmasına rağmen çok elle tutulabilirmişcesine bir put haline gelmiştir.

Bugün kendini hayır peşinde koşturan biri olarak tanıtan birçok insan gerçekte para peşinde koşturmaktadır.

Para, topluma katkıda bulunduğunuzun göstergesi olarak çok önemlidir. Ama günümüzde bu anlama gelmediği için de kaale alınacak bir yanı kalmamıştır.

Kaynak :S Börütecene

20/07/2008 :  17:11:41  de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder